Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Sladký návrat do minulosti s malinovou příchutí! Retro indiánky si mnozí pamatují jako zákusek z cukrárny, který nikdy neztratil šmrnc. Dodejte jim moderní nádech v podobě svěží a mírně nakyslé malinové pěny, která se báječně hodí k čokoládové polevě a piškotovému základu.

30 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
20 kusů
  • 20 ks bufleru
  • 8 ks bílku
  • 2 lžičky cukru moučka
  • 900 g cukru krupice
  • 2 lžíce malinové marmelády
  • 500 g hořké čokolády
Článek

Díky kupovaným buflerům (kulaté piškoty) jsou indiánky velice rychlý dezert. Jestli si je chcete upéct sami, sáhněte po základním receptu na piškotové těsto >>>

Postup

01.

Bílky ušlehejte společně s oběma cukry ve vodní lázni, která má okolo 60 °C (pro zjištění přesné teploty použijte kuchyňský teploměr). Do směsi poté opatrně přimíchejte marmeládu. Sníh přeložte do cukrářského sáčku s hladkou hubičkou a nastříkejte ho na buflery do tvaru indiánků – je jen na vás, kolik budou mít pater. Sníh nechte chvíli zaschnout.

Tip: Nejsnazší stříkání sněhu na indiánky je „pusinková metoda“. Představte si, jako byste tvořili klasické sněhové pusinky, jen nepřestávejte stříkat, pouze mezi jednotlivými „patry“ snižte intenzitu tlaku. Chcete vidět, jak na tuto „pusinkovou metodu“? Podívejte se na video.

02.

Zatímco sníh zasychá, rozehřejte čokoládu. Indiánky v ní namočte a nechte zcela ztuhnout. Skladujte v lednici.

Energetická hodnota celkem - 20 kusů
Energie43 019,8 kJ
Bílkoviny155,44 g
Tuky211,56 g
Sacharidy1 885,08 g
Sůl3,55 g
SAFA111,17 g
Vláknina64,6 g
Cukry1 499,37 g

Načítám