Článek
Recepty, na které nepotřebujete váhu, jsou ideální pro rychlou přípravu a také víte, že když vám uteče sem tam nějaký gram, výsledný pokrm to neovlivní. Mezi takové dezerty patří nejen dnešní lahodný perník, ale také například snadné muffiny, mrkvový perník i s videonávodem nebo ananasové řezy.
Postup
01.
Ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny a promíchejte. Poté postupně přidejte tekuté ingredience a vše společně propracujte.
Tip: Pokud chcete, do těsta můžete ještě vmíchat oříšky a sušené nebo čerstvé ovoce. To však raději volte méně šťavnaté druhy, aby se perník zbytečně nerozmočil. Už takto je velmi vláčný.
02.
Plech či formu s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou pěkně „po babičkovsku“ nebo vyložte pečicím papírem a nalijte do něj připravené těsto. Perník pečte při 170 °C asi 40 minut, zda je hotový, zkuste špejlí. Hodně záleží na výšce těsta.
03.
Perník nechte mírně vychladnout a pomažte ho marmeládou. Díky tomu, že je moučník ještě teplý, se do něj zavařenina hezky vsákne. Na marmeládu rozetřete čokoládovou polevu připravenou podle návodu na obale a vše bohatě zasypte kokosem. Perník nechte vychladnout a můžete servírovat.
Kombinujete rádi perníkové těsto s jinými surovinami? Pokud ano, musíte vyzkoušet nadýchaný dýňový perník, švestkovou variantu nebo perník s cuketou.