Článek
Postup
01.
Zapněte troubu a předehřejete ji na 180 °C. Pekáček vyložte pečicím papírem, ale můžete ho i klasicky vymazat máslem a vysypat hrubou moukou.
02.
Z fazolí slijte tekutinu (použijte 400g konzervu s 240 g pevného podílu) a dejte je společně s dalšími ingrediencemi do mixéru. Vše rozmixujte a vzniklé těsto vlijte do připraveného pekáčku.
03.
Těsto v pekáčku můžete ještě posypat čerstvými malinami, které se ke kakau skvěle hodí. Tip: Aby se maliny nepropadly dolů do těsta, lehce je posypejte (nejlépe přes sítko) moukou a poté přidejte na těsto.
04.
Fazolové brownies dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 30 minut. Po upečení nechte vychladnout a poté krájejte.
Luštěniny a zelenina ve sladkých receptech: Mechový dort se špenátem | Hrnkový dort Red Velvet z řepy | Hned měkké kokosky se strouhanou mrkví | Kořeněné dýňové muffiny | Cizrnový koláč s jablky