Článek
Máte raději sušenky křupavé? Pečte je při 150 °C dozlatova. Krém poté podávejte stranou jako sladký dip.
Postup
01.
Všechny sypké suroviny na těsto promíchejte v míse. Poté přidejte vejce, rozpuštěné máslo a dýňové pyré. Vše rychle propracujte.
Recept: Jak se dělá dýňové pyré
Dýni na pyré můžete povařit doměkka v troše vody anebo ji pro intenzivnější chuť upéct. Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni omyjte, osušte, rozpulte a odstraňte semínka. Poté ji nakrájejte na stejnoměrné větší kusy, dejte na plech na pečicí papír a nasucho pečte asi 20 minut, až je dýně měkká, ale ještě nehnědne. Po zchladnutí rozmixujte i se slupkou na hladké pyré. Takto připravené dýňové pyré vydrží v lednici asi týden.
02.
Těsto vložte do cukrářského sáčku a tvořte z něj na plech vyložený pečicím papírem malé bochánky. Nechte mezi nimi prostor, sušenky se mírně roztečou. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10–15 minut. Hotové sušenky nechte vychladnout.
03.
Mezitím smíchejte čerstvý sýr s tvarohem a cukrem. Vzniklý krém naložte do cukrářského sáčku a spojte jím vždy dvě sušenky k sobě. Před servírováním můžete sušenky ještě jemně pocukrovat.
Zkuste recepty na domácí sušenky jen ze tří ingrediencí: