Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Vypadá i chutná fantasticky! Co? Domácí punčový dort, který určitě znáte i ze své oblíbené cukrárny. Dobrá zpráva, upéct si ho můžete doma!

50 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
Těsto
  • 8 ks vejce
  • 12 lžic cukru
  • 9 lžic polohrubé mouky
  • 3 lžíce prášku do pečiva
  • 3 g červeného potravinářského barviva
Na dokončení
  • 5 ml rumového aroma
  • 3 lžíce rybízové marmelády
  • 100 g čokolády na vaření
  • 2 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Postupně zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva.

02.

Pak těsto rozdělte na 3 díly. Dva obarvěte potravinářským barvivem tak, aby jedno bylo více tmavé. Třetí díl nebarvěte.

03.

Dortovou formu vyložte pečicím papírem a postupně upečte 3 korpusy. Pečte je asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

04.

Po vychladnutí dejte na podnos neobarvený díl, pokapejte rumovým aromatem a potřete rybízovou marmeládou. Přiklopte tmavším dílem a opakujte postup s aromatem a marmeládou. Nakonec přidejte poslední korpus.

05.

Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni a smíchejte s máslem. Dvě třetiny naneste na dort. Nechte ztuhnout a pak rozpuštěným posledním dílem zaschlou polevu ještě křížem krážem pocákejte. Dort nechte uležet do druhého dne.

Související témata:

Načítám