Článek
Víte, že tento recept můžete rázem změnit a připravit si stejně šťavnatou a zářivě oranžovou mrkvovou bábovku? Stačí jablko vyměnit za 200 g najemno nastrouhané mrkve. A pokud máte rádi oříšky, můžete je do této jablečné i tvarohové přidat. Výborně bude bábovka chutnat s vlašskými ořechy, ale nikdy nic nezkazíte ani lískovými či mandlemi. Skořici přidejte podle chuti. Milovníci výraznějších chutí mohou navíc přidat mletý hřebíček nebo špetku kardamomu.
01.
Bábovkovou formu vytřete máslem a vysypejte hrubou moukou. Jedno větší jablko zbavené jádřince nastrouhejte nahrubo tak, abyste získali 200 g nastrouhaného jablka.
02.
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Do mísy k vaječné směsi přidejte tvaroh, olej, citronovou kůru a dobře prošlehejte, aby se ingredience propojily.
03.
V druhé míse promíchejte sypké ingredience: mouku, kypřicí prášek, skořici a špetku soli. Sypkou směs i jablka přidejte do mísy s vejci a tvarohem a míchejte, dokud se ingredience důkladně nepropojí.
04.
Těsto nalijte do připravené formy. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 50 minut. Upečenou bábovku vyndejte z trouby a nechte asi 20 minut odpočívat. Poté překlopte na talíř a nechte zcela vychladnout.
Milovníci bábovek by neměli přehlédnout báječný recept na kokosovou bounty bábovku, medovou bábovku s ořechy, šťavnatou mrkvovou hrnkovou bábovku anebo voňavou kávovou hrníčkovou bábovku s rumem.