Článek
Patříte mezi fanoušky úspěšného pořadu Peče celá země a říkáte si při jeho sledování, že to, co v soutěži předvádějí účastníci, zvládnete také? Nebo vás naopak jímá strach ze složitosti receptů? Není nic snazšího než si dezert vyzkoušet připravit i doma. Máme pro vás přesný recept na crème brûlée a k tomu jednu výhodu. Svůj výsledek si ohodnotíte jen vy doma, a nemusíte se tedy bát odborných porotců Josefa Maršálka a Michaely Landové.
Peče celá země: III. řada
Třetí řada českého oblíbeného pořadu Peče celá země je znovu plná pečení sladkých i slaných dobrot, na pekaře a cukráře opět dohlížejí Josef Maršálek a Michaela Landová, moderuje dvojice Václav Kopta a Tereza Bebarová. Inspirujte se u sledování pořadu jedním z našich sladkých receptů.
Postup
01.
Nejprve zahřejte troubu na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Do ní vložte hluboký plech s asi 1-2 cm vody. Smetanu, mléko a vanilku dejte do rendlíku a na mírném ohni pomalu prohřívejte těsně pod bod varu. Vyndejte lusk a odstavte.
02.
Žloutky a krupicový cukr utřete dohladka a poté k nim za stálého míchání vlijte ohřátou vanilkovou smetanu. Rozmíchejte metlou, aby se směsi spojily. Pozor, teplota tekutiny by při přilévání ke žloutkům neměla být vyšší než 82 °C, jinak se žloutky srazí.
03.
Krém nalijte do ohnivzdorných formiček o objemu zhruba 200 ml a umístěte je do plechu s vodou. Voda by měla sahat do poloviny výšky formiček.
04.
Pečte pětadvacet minut nebo do chvíle, kdy se krém zpevní. Poté vyjměte formičky z pekáče a nechte je přibližně tři hodiny chladit.
05.
Každý pudink posypte lžičkou třtinového cukru a flambovací pistolí opalte cukr tak, aby povrch zkaramelizoval.