Článek
Jasný recept pro čokoholiky! Jestli máte pocit, že čokolády není nikdy dost, tak je toto váš vysněný recept. Čokoláda v těstě, v polevě také... Jen plátky mandlí v ní nejsou obalené.
Postup
01.
Nejdříve připravte těsto: Rozpusťte čokoládu a oddělte žloutky od bílků. Do mísy vyklepněte žloutky a ušlehejte je s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Postupně do ní zašlehejte rozpuštěnou čokoládu.
02.
Do čokoládové směsi postupně zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kefír a ušlehejte hladkou hmotu.
Tip: Pro luxusnější verzi můžete polovinu mouky nahradit mletými mandlemi.
03.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a po částech ho opatrně zapracujte do čokoládové hmoty. Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25 až 30 minut. Upečený korpus nechte vychladnout.
04.
Na polevu rozpusťte čokoládu, přidejte máslo, nechte ho rozpustit a umíchejte polevu. Nalijte ji na vychladlý piškot, rozetřete a nakonec posypejte mandlemi.
Další recepty na úžasně vláčné moučníky? Kakaové muffiny se zakysanou smetanou | Čokoládové cupcaky s krémem | Pivní čokoládová bábovka s kysanou smetanou