Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Alerna Hrbková

Foto: Alerna Hrbková

Brownies, to je splněný sen pro všechny milovníky čokolády. Křupavá vrchní vrstva a vláčný hutný střed dodávají dezertu přesně to, co očekáváte: neodolatelnou chuť a dokonalou texturu. S holandským kakaem a kvalitní čokoládou vykouzlíte brownies, které se rozplyne na jazyku a zmizí z talíře rychleji, než si stihnete přidat další kousek!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 20 cm
  • 100 g másla
  • 50 g holandského kakaa
  • 2 ks vejce
  • 180 g třtinového cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 160 g hladké mouky
  • 70 g hořké čokolády o obsahu kakaa 50–60 %
Článek

Milujete neotřelé chutě? Přidejte do těsta špetku soli nebo trošku vanilkového extraktu – s čokoládou se dokonale doplňují.

Postup

01.

Ve vodní lázni opatrně rozpusťte nasekanou čokoládu a máslo. Přidejte kakaový prášek, promíchejte a nechte mírně zchladnout.

02.

Vejce vyšlehejte do světlé pěny a postupně přidávejte třtinový cukr, dokud nevznikne nadýchaná pěna. Kakaovou směs vmíchejte do vaječné pěny a poté zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Tip: Pro lehce oříškovou chuť brownies použijte špaldovou mouku.

03.

Připravte čtvercový pekáč (20 × 20 cm) vyložený pečicím papírem a nalijte do něj těsto. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut, dokud povrch není křupavý, ale střed zůstane vláčný. Po vychladnutí nakrájejte na kostky a pro intenzivnější chuť poprašte kakaem.

Energetická hodnota celkem - 1 pekáček 20 × 20 cm
Energie11 450,95 kJ
Bílkoviny47,2 g
Tuky122,1 g
Sacharidy354,8 g
Sůl0,41 g
SAFA61,89 g
Vláknina25,4 g
Cukry215,6 g

Načítám