Článek
Snažíte se dostat se do formy anebo dáváte přednost rychlým receptům bez tuku? Vyzkoušejte tuto odlehčenou variantu pletence. Nepotřebujete ani kynuté, ani listové těsto: Dělá se z tortilly! Má minimum tuku, není nutné umět vařit a na stole bude do pár minut. Chutná úžasně a také pěkně křupe. Náplň můžete obměňovat podle chuti. Z tortilly se dá udělat i rychlá pizza!
Postup
01.
Půl jablka nakrájejte na kostičky a krátce orestujte nasucho na pánvi společně s 10 g nasekaných ořechů (vlašské, lískové, pekanové) a s trochou čekankového sirupu (můžete použít i jiné sladidlo, například med, třtinový cukr).
02.
Nyní vezměte tortillu, přeložte ji napůl a šikmo nařízněte volné kraje asi na 8 proužků (dlouhé 5 až 6cm) tak, aby přeložený okraj zůstal nenařezaný. Poté tortillu rozevřete: uprostřed bude volné místo na náplň a okolo něj nakrájené proužky na zaplétání. Doprostřed naskládejte orestovanou jablečnou směs a pásky tortilly střídavě skládejte šikmo přes sebe, až vytvoří pletenec. Není to nic složitého, postup je velice podobný jako při zaplétání závinu. Inspirujte se zde: Video: Jak zaplést štrúdl?
03.
Před pečením potřete pletenec čekankovým sirupem a posypejte zbytkem ořechů. Dejte péct do trouby nebo horkovzdušné fritézy na 200 °C na 4 až 5 minut.
Chcete se držet domácího vaření se vším všudy? Pak jistě oceníte recept na jednoduché domácí tortilly.