Hlavní obsah
3,3
(8)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Rádi si občas koupíte či upečete populární pletenec s ořechy z listového těsta? Tak vyzkoušejte tuto rychlou odlehčenou verzi z tortilly doplněnou jablkem.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Na pletenec z tortilly
  • 1 ks tortilly
  • 1/2 ks jablek
  • 2 lžíce čekankového sirupu
  • 15 g ořechů
Článek

Snažíte se dostat se do formy anebo dáváte přednost rychlým receptům bez tuku? Vyzkoušejte tuto odlehčenou variantu pletence. Nepotřebujete ani kynuté, ani listové těsto: Dělá se z tortilly! Má minimum tuku, není nutné umět vařit a na stole bude do pár minut. Chutná úžasně a také pěkně křupe. Náplň můžete obměňovat podle chuti. Z tortilly se dá udělat i rychlá pizza!

Postup

01.

Půl jablka nakrájejte na kostičky a krátce orestujte nasucho na pánvi společně s 10 g nasekaných ořechů (vlašské, lískové, pekanové) a s trochou čekankového sirupu (můžete použít i jiné sladidlo, například med, třtinový cukr).

02.

Nyní vezměte tortillu, přeložte ji napůl a šikmo nařízněte volné kraje asi na 8 proužků (dlouhé 5 až 6cm) tak, aby přeložený okraj zůstal nenařezaný. Poté tortillu rozevřete: uprostřed bude volné místo na náplň a okolo něj nakrájené proužky na zaplétání. Doprostřed naskládejte orestovanou jablečnou směs a pásky tortilly střídavě skládejte šikmo přes sebe, až vytvoří pletenec. Není to nic složitého, postup je velice podobný jako při zaplétání závinu. Inspirujte se zde: Video: Jak zaplést štrúdl?

03.

Před pečením potřete pletenec čekankovým sirupem a posypejte zbytkem ořechů. Dejte péct do trouby nebo horkovzdušné fritézy na 200 °C na 4 až 5 minut.

Chcete se držet domácího vaření se vším všudy? Pak jistě oceníte recept na jednoduché domácí tortilly.

Energetická hodnota celkem - 1 porci
Energie1 455,1 kJ
Bílkoviny7,66 g
Tuky13,17 g
Sacharidy48,35 g
Sůl0,94 g
SAFA2,29 g
Vláknina10,09 g
Cukry11,33 g

Načítám