Článek
Úžasně vláčný banánový chlebíček s jahodami a čokoládou můžete připravit i ve zdravější verzi. Polohrubou pšeničnou mouku nahraďte moukou špaldovou a cukr můžete vyměnit za přírodní sladidla xylitol nebo erythritol, případně za kokosový cukr či třtinovou šťávu panelu. A pokud jste již přešli ze sezony jahod na sezonu malin, borůvek či ostružin, pořád je pro vás recept aktuální. Tyto tři druhy ovoce budou v chlebíčku chutnat stejně dobře jako jahody.
01.
Jahody a čokoládu nakrájejte na drobné kostičky a prozatím dejte stranou.
02.
Dobře zralé banány rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte. Prošlehejte metlou s vejci, podmáslím a olejem.
03.
K banánové směsi přisypejte cukr, mouku, kypřicí prášek, sodu a špetku soli. Dobře promíchejte, aby se ingredience propojily. Nakonec vmíchejte jahody s čokoládou.
04.
Těsto nalijte do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Vařečkou uhlaďte. Zbylé 3 jahody nakrájejte na plátky a rozprostřete po povrchu těsta.
05.
Pečte při 170 °C 50 minut. Nechte několik minut chladnout ve formě, poté opatrně přendejte na mřížku. Krájejte až po vychladnutí.
Další skvělé recepty s jahodami? Zkuste jahodovou galetku, pohár Eton mess anebo zdravé jahodové knedlíky.