Článek
Postup
01.
Vejce, cukr a vanilkový cukr ušlehejte pomocí ručního šlehače nebo robotu do pěny. Pak do ní tenkým pramínkem postupně zašlehejte olej.
02.
V jiné míse odvažte hladkou a polohrubou mouku a do nich zamíchejte jedlou sodu a prášek do pečiva.
03.
Do tekuté směsi zvolna zamíchejte vaječný likér a sekané mandle a pistácie. Nakonec do ní vmíchejte i sypkou směs, kterou do té tekuté prosejte přes jemné síto.
05.
Těsto nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané menší bábovkové formy a dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů, asi 40 minut.
06.
Upečenou bábovku opatrně vyklopte na drátěnou mřížku a nechte zcela zchladnout.
Můžete zkusit také řezy s vaječným koňakem nebo šlehačkový krém s vaječňákem.