Článek
Když si představíte vůni čerstvých jablek, pravděpodobně se vám vybaví vzpomínky na babiččiny koláče nebo podzimní procházky sadem. Jablka jsou však mnohem víc než jen tradiční a všední součást naší kuchyně. Jsou to zdravé plody plné inspirace, které můžete proměnit v nekonečné množství lahodných zážitků. Nedržte se zkrátka, vždyť jablku neodolala ani Eva.
Z bábovkové formy
Není nic snazšího než jablka zapojit do bábovkového těsta. Díky nim bude výsledek neskutečně vláčný a rozhodně si nikdo nebude stěžovat, že je vaše bábovka dusivá.
Z formiček i ze hřbetu
Také máte někdy problém, že k plechu s dezertem chodíte a stále dokola ho „zakrojujete“, dokud nezmizí? To se vám s muffiny ani s moučníkem ze srnčího hřbetu nestane.
Buchty na plech
Klasické koláče z plechu zaručují jistotu úspěchu. Dá se však různě experimentovat a je jen na vás, jestli jablka spojíte s rumem, mákem nebo pudinkovým krémem.
Zamotaná do těsta
Zajisté vás jako první napadne štrúdl, ale i ten se dá připravit jinak a netradičně. Osvědčenou klasiku však opomenout nemůžeme.
Z pánve
O koláčích se říká, že jsou sladkou tečkou, ale co takový sladký start? Zkuste jablečné lívance - ideální start do nového dne.
Nepečené
Nechte troubu chvíli odpočinout a vykouzlete bez ní nečekaně chutné a na podhled lákavé dorty.
Pro ty, co si zatím nevybrali
Ještě nemáte jablek dost? Určitě vás zaujme jablečný crumble, kynutý věnec, klasický mřížkovaný koláč, žemlovka nebo některý z méně tradičních receptů.
Jablka se dají použít stejně dobře ve slané kuchyni. Takový guláš s jablky je toho dobrým důkazem.