Hlavní obsah
3,8
(14)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Hledáte rychlý a snadný recept na lahodnou zmrzlinu, která osloví i ty nejnáročnější gurmány? Pak už dál nehledejte! Tuto zmrzlinu z pouhých 3 surovin připravíte během chvilky a zvládne ji i úplný začátečník.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 350 ml kondenzovaného mléka
  • 180 ml smetany ke šlehání
  • 1 ks vanilkového lusku
Článek

Vanilková zmrzlina je naprostý základ, ale víte, co je nejlepší? Tato zmrzlina se dá snadno ochutit podle vašeho vkusu. Můžete do ní přidat ovoce, čokoládu, ořechy, sušenky a další dobroty. Fantazii se meze nekladou!

Postup

01.

Důkladně vychlazené kondenzované mléko nalijte do misky a přidejte vychlazenou smetanu ke šlehání. Vanilkový lusk podélně rozkrojte, vyškrábejte z něj semínka a přidejte je do misky se smetanou a mlékem.

02.

Směs začněte šlehat a šlehejte tak dlouho, dokud není hmota krásně krémová. Vyšlehaný krém přendejte do libovolné nádoby (skvěle poslouží plastové krabičky s víčkem nebo kovová forma na srnčí hřbet) a dejte do mrazáku, ideálně přes noc. Po vychlazení můžete zmrzlinu ihned servírovat.

Energetická hodnota celkem - 8 porcí
Energie4 389 kJ
Bílkoviny28,1 g
Tuky83,9 g
Sacharidy40,4 g
Sůl0,88 g
SAFA56,63 g
Vláknina0 g
Cukry40,4 g

Načítám