Článek
Vanilková zmrzlina je naprostý základ, ale víte, co je nejlepší? Tato zmrzlina se dá snadno ochutit podle vašeho vkusu. Můžete do ní přidat ovoce, čokoládu, ořechy, sušenky a další dobroty. Fantazii se meze nekladou!
Postup
01.
Důkladně vychlazené kondenzované mléko nalijte do misky a přidejte vychlazenou smetanu ke šlehání. Vanilkový lusk podélně rozkrojte, vyškrábejte z něj semínka a přidejte je do misky se smetanou a mlékem.
02.
Směs začněte šlehat a šlehejte tak dlouho, dokud není hmota krásně krémová. Vyšlehaný krém přendejte do libovolné nádoby (skvěle poslouží plastové krabičky s víčkem nebo kovová forma na srnčí hřbet) a dejte do mrazáku, ideálně přes noc. Po vychlazení můžete zmrzlinu ihned servírovat.