Článek
Když se řekne vafle, možná se vám vybaví hotelová snídaně s frontou u kuchaře, který vám je připraví na míru. Ale pozor, tyhle krasavice zvládnete i doma a bez toho, abyste si zašpinili půlku kuchyně. Těsto se smíchá v jedné míse, a pokud se zadaří, máte na stole skvostný pokrm, a dokonce za pár minut. Pokud tedy nezvolíte kynuté těsto, které přece jen potřebuje chvíli času.
Recepty na vafle
Sladké vafle jsou malý zázrak: dají se jíst ráno, odpoledne i večer a nadšení budou všichni strávníci. Můžete je naaranžovat elegantně s ovocem, nebo klidně jen poprášit cukrem a přidat lžíci zakysané smetany.
Nemáte vaflovač, a přesto chcete vafle? I to jde!
Vaflovač není nutnost. Pokud máte chuť, jde to i jinak:
- Na pánvi: Nalijte těsto a rozhrňte ho obracečkou na rozpálenou pánev. Nezískáte klasický tvar vafle, ale chuť je stejná.
- V troubě: Postačí vám silikonová forma nebo jakákoliv nízká zapékací miska. Není to dokonalý čtvereček, ale stále je to vafle.
- Toastovač: Pokud nemáte vaflovač, ale vlastníte toastovač se čtvercovými plotýnkami, zkuste do něj opatrně nalít hustší těsto. Není to úplně klasická vafle, ale křupavý výsledek je zaručen.
- Listové těsto ve vaflovači: Máte vaflovač, ale nechce se vám dělat těsto? Rozválejte listové těsto, vložte do rozehřátého vaflovače a za pár minut máte hotovo. Ideální pro rychlou víkendovou snídani i nečekanou návštěvu.