Článek
Postup
01.
02.
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kostičky. Vložte je do pekáčku, pokapejte citronovou šťávou a posypejte třtinovým cukrem. Promíchejte. Vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte asi 25 minut. Po upečení vložte do pekáčku půl lžíce másla a promíchejte.
Tip: Kdyby se náhodou stalo, že jablka nepustí dost šťávy, zakápněte je trochou javorového sirupu.
03.
Zatímco se jablka pečou, pusťte se do přípravy knedlíčků. Do hrnce dejte vařit vodu se špetkou soli.
04.
Těsto rozdělte na 16 stejně velkých kousků a vyválejte kuličky o průměru padesátikoruny. Vyválené knedlíčky odkládejte na tác nebo talíř lehce poprášený krupičkou, aby se nepřilepily. Vložte knedlíčky do vroucí vody a 5 minut vařte.
05.
Uvařené knedlíčky vyndejte děrovanou naběračkou na talíř. Potřete plátkem másla a opatrně promíchejte, aby se celé omastily a neslepovaly se.
Tip: Knedlíčky můžete obalovat v najemno nasekaných ořeších nebo třeba v opraženém sezamu či strouhance.
06.
Servírujte s pečenými jablky a zakysanou smetanou nebo hustým řeckým jogurtem.
Další skvělé recepty z tvarohového těsta: Povidlové šátečky ze 3 ingrediencí | Koláčky z tvarohového těsta bez kynutí | Rychlý jablečný štrúdl | Tvarohové šišky s mákem