Článek
Postup
01.
Do mléka anebo rostlinného nápoje (nejlepší je kokosový) nasypejte kokosovou mouku a za častého míchání přiveďte k varu a na mírném ohni několik minut povařte, až je výsledek hezky hustý jako klasická krupicová kaše. Množství mouky můžete upravit, každá je totiž jinak savá.
02.
Odstavte, a pokud chcete, kaši oslaďte, posypejte kakaem, skořicí, perníkovým kořením či kardamomem a přelijte rozpuštěným máslem nebo promíchejte s ořechovým máslem. Pro hladší strukturu a lepší výživovou hodnotu vmíchejte do odstavené kaše bílek nebo celé vejce. Vejce v kaši vůbec nepoznáte a dodá jí bílkoviny i krémovost.
Tip: Místo klasického cukru můžete použít med, ovocný sirup či umělé sladidlo (xylitol, erythritol...).
Stejným způsobem uvaříte bezlepkovou krupicovou kaši bez krupice z jiné ořechové mouky – třeba mandlové.
DIETNÍ A FITNESS RECEPTY S KOKOSEM: Dietní chia pudink s kokosem | Zdravé kokosky s mrkví | Rychlé bounty tyčinky bez cukru | Veganský čokoládový dort ze 4 surovin | Zdravé jahodové knedlíky bez mouky a bez cukru | Pečené kuřecí řízky obalené v kokosu