Článek
Palačinky jsou ideální k snídani i jako skvělý dezert. Tento superrychlý a jednoduchý recept ocení všichni, které honí mlsná a nemají čas na velké pečení. Svěží chuť pomerančů v kombinaci s vanilkovou zmrzlinou je osvěžující, což zejména v létě určitě oceníte.
Postup
01.
Do vlažného mléka přidejte mouku, vejce a špetku soli. Zamíchejte a přidejte do těsta pomerančovou šťávu. Na pánvi rozpusťte máslo s olejem, rozlijte tenkou vrstvu a smažte po obou stranách. Palačinky si odložte na talíř.
02.
Poté na pánvi rozpusťte máslo a vložte na něj plátky pomeranče zbavené slupky. Když začnou kraje pomerančů lehce hnědnout, přisypte cukr a plátky v něm obalte.
03.
Palačinku složte do trojúhelníku, dejte na ni (nebo do ní) pár kousků pomeranče a kopeček zmrzliny. Nakonec můžete posypat skořicí.