Článek
U receptů Jamieho Olivera většinou nešlápnete vedle. Tento proslulý britský kuchař se poprvé na televizních obrazovkách objevil v roce 1997 a od té doby natočil nejen nesčetně kulinářských pořadů, ale vydal i řadu kuchařských knih.
Postup
01.
Nejprve rozehřejte na vodní lázni nalámanou čokoládu. Když je tekutá, misku ze zdroje tepla odstraňte.
02.
Připravte si dvě mísy. U vajec oddělte bílky od žloutků. Ke žloutkům přisypte cukr a společně vyšlehejte do pěny. Z bílků v druhé míse vyšlehejte se špetkou soli tuhý sníh.
03.
Ve vhodné nádobě ušlehejte tučnou smetanu, ale ne úplně do tuha. Do mísy se žloutky zamíchejte amaretto a lžíci kakaového prášku.
04.
Pak k této směsi přidejte vyšlehanou smetanu a lehce zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Nakonec jemně vmíchejte bílkový sníh.
05.
Čokoládovou pěnu dejte na dvě hodiny do chladničky. Pak ji podávejte s čerstvým ovocem.
Přijde vám tento recept složitý? Zkusit můžete čokoládovou pěnu jen ze dvou surovin.