Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Možná jste na ně zapomněli, ale tahle voňavá pochoutka patří mezi největší poklady naší kuchyně. Kdo by odolal kouskům jablek schovaným v hebkém těstíčku, osmaženým dozlatova a provoněným skořicí? Přitom je to tak jednoduché! Jablka v županu se připravují rychle, ingredience najdete vždy doma – a výsledek? Dezert, na který se bude dlouho vzpomínat.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 5 ks jablek
  • 1 lžička skořice mleté
  • 2 lžíce cukru
  • 100 ml oleje na smažení
Těstíčko
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka cukru
  • 2 ks vejce
  • 200 ml mléka
Článek

Jablka jsou výborná samotná, ale pokud jim chcete dodat extra šmrnc, servírujte je s domácím slaným karamelem. A jestli nechcete smažit, zkuste recept na pečená jablka v županu v listovém těstě.

Postup

01.

Jablka nakrájejte na plátky silné asi jeden centimetr a vykrajovátkem na cukroví nebo nožem z každého plátku vyřízněte střed.

02.

Smíchejte všechny suroviny na těstíčko a postupně v něm obalte plátky jablek. Poté je smažte na pánvi v rozpáleném oleji.

03.

Když jsou jablka zlatavá, vyndejte je na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk, a ještě teplá je obalte v cukru smíchaném se skořicí.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie10 569,61 kJ
Bílkoviny49,62 g
Tuky118,05 g
Sacharidy302,74 g
Sůl1,61 g
SAFA15,93 g
Vláknina26,4 g
Cukry113,96 g

Načítám