Článek
Štědrý večer je pryč, ale vy si chcete ještě na chvíli uchovat jeho atmosféru? Není nic snazšího než si ukrojit kus starší vánočky a upravit ji podle tohoto jednoduchého receptu.
Postup
01.
Jablečný rozvar si můžete připravit předem. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kousky.
02.
Jablečné kousky vložte do hrnce a zalijte asi 50 ml vody, přidejte citronovou šťávu, koření a cukr. Vše svařte, aby jablka změkla. Nakonec přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný v trošce studené vody a krátce provařte.
03.
Vejce v hlubokém talíři rozšlehejte vidličkou nebo ruční metlou se smetanou a vanilkovým cukrem.
04.
V pánvi rozpalte máslo s troškou oleje, aby se tolik nepřepalovalo. Plátky vánočky namočte z obou stran do vaječné směsi a z obou stran je osmažte.
05.
Když jsou obě strany vánočky zlaté, položte je na talíř a přelijte jablečným rozvarem. Ihned servírujte.
Máte rádi vánočku klidně po celý rok? Vyzkoušejte naše skvělé recepty na vánočku: kynutá i nekynutá z tvarohového těsta, pivní, hrnková, z pudinkového těsta, italská, španělská...