Článek
Jednoduché na přípravu, bez lepku a zejména velmi chutné, takové jsou tyto nepečené čokokostky, které si zamilujete zejména v letních měsících. Uspokojí vaše chuťové pohárky a zároveň je ocení i příznivci rychlých fit receptů. Osobně doporučuji použít jako sladidlo čekankový sirup, doplníte vlákninu a zároveň ušetříte i nějaké ty kalorie - na rozdíl od jiných sirupů.
01.
Začněte tím, že rýžové chlebíčky rozdrtíte na menší kousky (stačí rukama).
02.
V míse smíchejte jogurt, čekankový sirup (ten můžete samozřejmě nahradit i jiným sladidlem jako med, datlový či javorový sirup), kakao a velkou lžíci arašídového másla.
04.
Směs následně utlačte do formy (15 × 15 cm) vyložené pečicím papírem. Na utlačenou směs můžete dále přidat arašídové máslo, které pomocí vidličky rozetřete po celém povrchu, a posypat ho mrazem sušenými malinami či jahodami.
05.
Takto připravenou formu dejte na 2 hodiny do mrazáku a poté ostrým nožem rozkrájejte na 12 menších čtverečků.
Máre rádi sladké, ale chcete něco jednoduchého? Zkuste nepečený tvarohový dort s jahodami nebo hrnkové ananasové řezy s pudinkem.