Článek
Postup
01.
Malou formu na chlebíček (8 × 18 cm) vystelte zmuchlaným a znovu rozloženým pečicím papírem. Arašídové máslo rozehřejte a smíchejte s vanilkou, medem, mandlovou moukou a solí.
Tip: Můžete použít i jiné ořechové máslo (mandlové, kešú), místo medu lze dát datlový či čekankový sirup a místo mandlové mouky mleté ořechy.
02.
Rukama nebo lžící suroviny pořádně propracujte. Kdyby se směs příliš drolila, přidejte burákové máslo. Napevno natlačte do formy a nechte alespoň hodinu v lednici či mrazáku zatuhnout. Poté ostrým nožem krájejte na tyčinky. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do týdne.
Tip: Mandlovou hmotu přelijte vysokoprocentní hořkou čokoládou rozpuštěnou s trochou kokosového tuku, křupavá krustička tyčinky perfektně doplní. Druhá možnost je z hmoty tvořit kuličky.
Lákají vás jednoduché domácí řezy a dezerty, které se dají použít na dětskou oslavu i třeba jako rychlé a nekomplikované vánoční cukroví? Vyzkoušejte kávové karamelky s čokoládou a slaným karamelem anebo nepečené arašídovo-datlové brownies s čokoládou. A jestli máte rádi kokos, dejte si nepečené kokosové bounty řezy jen ze 4 ingrediencí nebo fitness bounty tyčinky bez cukru.