Článek
Tento bleskový nepečený dort s piškoty je nejen výborný, ale díky tvarohu obsahuje i bílkoviny, které vás zasytí. Pokud navíc použijete na oslazení čekankový sirup, který obsahuje oproti klasickému cukru méně kalorií a více vlákniny, vytvoříte tak odlehčený dezert, který se v menší dávce hodí i do redukční diety. A když si nedáte piškoty, může se náplň hodit jako osvěžení nízkosacharidového jídelníčku.
Postup
01.
Začněte pudinkem. Do rendlíku dejte 2/3 mléka a přiveďte k varu. Do zbylé 1/3 mléka přidejte 2 lžíce čekankového sirupu (lze použít libovolné sladidlo) a pudinkový prášek. Dobře promíchanou směs nalijte do vroucího mléka a za stálého míchání vařte do zhoustnutí – asi minutu.
Tip: Nechce se vám vařit pudink? V receptu můžete použít hotový, klidně proteinový pudink v kelímku (na tento dort počítejte se 2 kelímky po 200 g).
02.
Menší dortovou formu obalte potravinovou fólií – díky ní se vám bude s dortem lépe manipulovat, až ho budete krájet, a navíc si formu ani neušpiníte. Omyté jahody nakrájejte na plátky. Tvaroh (lze použít vaničkový nízkotučný či polotučný) smíchejte se 2 lžícemi čekankového sirupu.
Tip: Tvaroh slaďte raději méně, protože piškoty obsahují poměrně hodně cukru.
03.
Na dno připravené formy vyskládejte piškoty v jedné vrstvě a poté přidejte polovinu ještě teplého vanilkového pudinku a uhlaďte. Poklaďte ho polovinou pokrájených jahod, přidejte polovinu ochuceného tvarohu a také uhlaďte. Na vrstvu tvarohu dejte opět piškoty, následně druhou polovinu pudinku, zbytek jahod a nakonec zbytek ochuceného tvarohu.
04.
Takto připravený dort posypejte lžící kakaa, dejte alespoň na 2 hodiny do lednice a poté servírujte.
Máte rádi krémové spojení tvarohu a pudinku? Vyrobte si výborný domácí termix. | NEJLEPŠÍ RECEPTY Z JAHOD