Článek
Nepečené dorty z piškotů nebo sušenek miluje každý, protože jejich příprava je snadná a rychlá. Jde to ale ještě zjednodušit! Využijte vafle a dezert máte poskládaný během pár minut. Ovoce volte podle sezony, raději však sáhněte po méně šťavnatém, aby se krém neroztekl.
Postup
01.
10 vaflí rozložte do obdélníkové formy s nepřilnavým povrchem. Želatinu připravte dle návodu na obale.
02.
Šlehačku vyšlehejte s cukrem dotuha, zlehka vmíchejte tvaroh a smetanový sýr a na závěr opatrně zapracujte zchladlou želatinu.
03.
Část jahod nakrájejte na půlky a rozložte je po okrajích formy. Zbytek nakrájejte na kousky a zamíchejte do krému. Krém rovnoměrně naneste na vafle, horní vrstvu vytvořte zbylými vaflemi.
04.
Dort dejte vychladit alespoň na 3 hodiny do lednice, ideálně však přes noc. Před servírováním vafle pocukrujte a krájejte na jednotlivé porce.