Hlavní obsah
3,3
(10)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Nechte troubu zavřenou a seskládejte si luxusní dort! Stačí vám k tomu pár vaflí, pro extra rychlou přípravu klidně použijte kupované.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 porcí
  • 20 ks vafle
  • 750 g čerstvých jahod
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček želatiny
  • 250 g tvarohu odtučněného
  • 250 g smetanového sýra
  • 60 g cukru
  • 2 lžíce moučkového cukru na posypání
Článek

Nepečené dorty z piškotů nebo sušenek miluje každý, protože jejich příprava je snadná a rychlá. Jde to ale ještě zjednodušit! Využijte vafle a dezert máte poskládaný během pár minut. Ovoce volte podle sezony, raději však sáhněte po méně šťavnatém, aby se krém neroztekl.

Postup

01.

10 vaflí rozložte do obdélníkové formy s nepřilnavým povrchem. Želatinu připravte dle návodu na obale.

02.

Šlehačku vyšlehejte s cukrem dotuha, zlehka vmíchejte tvaroh a smetanový sýr a na závěr opatrně zapracujte zchladlou želatinu.

03.

Část jahod nakrájejte na půlky a rozložte je po okrajích formy. Zbytek nakrájejte na kousky a zamíchejte do krému. Krém rovnoměrně naneste na vafle, horní vrstvu vytvořte zbylými vaflemi.

04.

Dort dejte vychladit alespoň na 3 hodiny do lednice, ideálně však přes noc. Před servírováním vafle pocukrujte a krájejte na jednotlivé porce.

Související témata:

Načítám