Článek
Postup
01.
Začněte tím, že si připravíte vanilkový pudink bez vaření podle návodu: do studeného mléka postupně zašlehávejte pudinkovou směs.
Tip: Pudink bez vaření ušetří čas, ale můžete použít i klasický vanilkový pudink (jedno 40g balení). Po uvaření přikryjte povrch pudinku potravinářskou fólií a před dalším použitím ho nechte dobře vychladnout.
02.
Do hotového pudinku přidejte zakysanou smetanu a vytvořte krém (stačí dobře zamíchat metličkou anebo použijte elektrický šlehač). Pokud máte rádi sladší dezerty, můžete přidat i lžíci cukru, ale sušenky jsou sladké dost.
03.
Nyní si nachystejte formu a vyložte ji potravinovou fólií. Následně začněte skládat na dno formy karamelové sušenky. Pokryjte je třetinou krému a dále vrstvěte sušenky–krém–sušenky–krém.
04.
Končíte vrstvou krému a zbytek sušenek rozmixujte na drobky a posypejte jimi horní vrstvu.
05.
Takto připravený dezert dejte přes noc do lednice a následující den krájejte na řezy a vychutnávejte.
RECEPTY S KARAMELOVÝMI SUŠENKAMI: Nepečený jablečný koláč | Nepečené sušenkové kuličky | Nepečený cheesecake s tvarohem | Karamelové tartaletky s mascarpone