Článek
Dezert je vynikající a osvěžující, nicméně pozor: během přípravy neprochází likér tepelnou úpravou, takže není vhodný pro děti, řidiče a lidi, kteří nesmějí nebo nesnášejí alkohol.
Postup
01.
Krém připravíte tak, že mascarpone a žloutek vyšleháte do hladké a nadýchané hmoty. Pokračujte ve šlehání a po troškách přilijte sladké kondenzované mléko. Nakonec přidejte likér limoncello a čerstvou nastrouhanou citronovou kůru. (Můžete vyzkoušet recept na domácí mascarpone krok za krokem.)
02.
V hlubokém talíři smíchejte limoncello s troškou mléka a cukrářské piškoty do této směsi ponořte na 1 sekundu z každé strany.
03.
Naskládejte dezert do skleniček. Začněte tenkou vrstvou krému a pak dávejte střídavě piškoty a krém z mascarpone. Poslední vrstva je krémová. Uložte asi na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním ozdobte plátky citronu.