Hlavní obsah
4,7
(3)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Tento bleskový recept do skleničky vás nadchne. Je ideální pro letní dny, kdy se vám nechce péct. Hlavní roli tady hraje osvěžující chuť italského likéru.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 skleničky
krém
  • 250 g mascarpone
  • 100 g slazeného kondenzovaného mléka
  • 30 ml limoncella
  • 1 ks žloutků
  • 1/2 lžičky citronové kůry
k dokončení
  • 6 ks cukrářských piškotů
  • 20 ml limoncella
  • 30 ml mléka
  • 1/2 ks citronu
Článek

Dezert je vynikající a osvěžující, nicméně pozor: během přípravy neprochází likér tepelnou úpravou, takže není vhodný pro děti, řidiče a lidi, kteří nesmějí nebo nesnášejí alkohol.

Postup

01.

Krém připravíte tak, že mascarpone a žloutek vyšleháte do hladké a nadýchané hmoty. Pokračujte ve šlehání a po troškách přilijte sladké kondenzované mléko. Nakonec přidejte likér limoncello a čerstvou nastrouhanou citronovou kůru. (Můžete vyzkoušet recept na domácí mascarpone krok za krokem.)

02.

V hlubokém talíři smíchejte limoncello s troškou mléka a cukrářské piškoty do této směsi ponořte na 1 sekundu z každé strany.

03.

Naskládejte dezert do skleniček. Začněte tenkou vrstvou krému a pak dávejte střídavě piškoty a krém z mascarpone. Poslední vrstva je krémová. Uložte asi na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním ozdobte plátky citronu.

Načítám