Článek
Chuť základní směsi můžete podpořit špetkou soli, domácím vanilkovým extraktem nebo dalšími příchutěmi: skvělý je i čokoládový protein anebo kakao (v tom případě dejte více ořechového másla nebo trochu kokosového tuku). Přimíchat lze i rozmixované lyofilizované ovoce. Směs opravdu není moc sladká, takže pokud preferujete sladší chutě, přidejte trochu čekankového sirupu, medu či jiného oblíbeného sladidla. Případně vychlazené tyčinky máčejte v rozpuštěné vysokoprocentní čokoládě.
Tip: Hlídejte si také složení proteinového prášku a arašídového másla, bohužel se často stává, že je v nich přidaný cukr nebo jiné sladidlo či palmový tuk.
Postup
01.
Kokosovou mouku, vanilkový protein, rozpuštěné arašídové máslo a kokosové mléko smíchejte a postupně po lžících přidávejte tolik vody, až vznikne tuhá směs, která ovšem drží při sobě, je poddajná a nedrolí se. Nejlépe se propracovává rukama.
02.
Formu na biskupský chlebíček vyložte potravinářskou fólií a hotovou směs natlačte na dno. Nechte v lednici pár hodin zatuhnout a poté krájejte na tyčinky. Ale můžete je jen tak tvarovat rukama.
03.
Jednotlivé tyčinky zabalte do pečicího papíru nebo potravinářské fólie a uchovávejte v lednici. V chladničce vydrží domácí tyčinky zhruba týden.
Chystáte si domácí svačiny? Jestli ano, podívejte se na recept na domácí müsli tyčinky.