Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Osvěžující panna cotta bude kvůli čerstvému kokosu ještě mnohem lahodnější než ve své klasické podobě. A díky mučence získá originální exotický nádech.

10 min.
Příprava
2 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 70 g kokosu
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžičky vanilkové pasty
  • 3 plátky želatiny
  • 1 hrst mučenky
Článek

Postup

01.

Želatinu vložte do mističky se studenou vodou a nechte 15 minut nabobtnat.

02.

Mezitím čerstvý kokos (bez tuhé hnědé slupky) nastrouhejte najemno. Stranou si můžete nakrájet pár plátků na ozdobení.

03.

V hrnci smíchejte smetanu s nastrouhaným kokosem, cukrem a vanilkovou pastou. Pastu můžete nahradit pravou vanilkou. Smetanu lze zase vyměnit za kokosové mléko z plechovky, ale při tuhnutí se s největší pravděpodobností stane, že se tučná část oddělí a vytvoří nahoře tuhou vrstvu. Směs zahřejte pod bod varu. Želatinu vymačkejte a vložte do smetany. Míchejte metličkou, dokud se želatina nerozplyne.

04.

Směs nalijte do skleniček a nechte vychladnout. Uložte do lednice a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat.

05.

Panna cottu můžete servírovat přímo ve skleničkách. Pokud ji chcete překlopit na talířek, ponořte skleničku na chvíli do teplé vody. Dezert ozdobte semínky z mučenky a pár plátky kokosu.

Hledáte i další originální obměny pro svou milovanou panna cottu? Zkuste tu s mákem a švestkami nebo neobvyklou panna cottu s levandulí.

Související témata:

Načítám