Článek
Postup
01.
Želatinu vložte do mističky se studenou vodou a nechte 15 minut nabobtnat.
02.
Mezitím čerstvý kokos (bez tuhé hnědé slupky) nastrouhejte najemno. Stranou si můžete nakrájet pár plátků na ozdobení.
03.
V hrnci smíchejte smetanu s nastrouhaným kokosem, cukrem a vanilkovou pastou. Pastu můžete nahradit pravou vanilkou. Smetanu lze zase vyměnit za kokosové mléko z plechovky, ale při tuhnutí se s největší pravděpodobností stane, že se tučná část oddělí a vytvoří nahoře tuhou vrstvu. Směs zahřejte pod bod varu. Želatinu vymačkejte a vložte do smetany. Míchejte metličkou, dokud se želatina nerozplyne.
04.
Směs nalijte do skleniček a nechte vychladnout. Uložte do lednice a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat.
05.
Panna cottu můžete servírovat přímo ve skleničkách. Pokud ji chcete překlopit na talířek, ponořte skleničku na chvíli do teplé vody. Dezert ozdobte semínky z mučenky a pár plátky kokosu.
Hledáte i další originální obměny pro svou milovanou panna cottu? Zkuste tu s mákem a švestkami nebo neobvyklou panna cottu s levandulí.