Článek
Nepečený jablečný dort ze sušenek nikdy nezklame: je jednoduchý, osvěžující a plný ovoce. Na vrstvení sušenek a jablek je něco tak uspokojujícího, že se budete divit, proč už jste ho dlouho nepřipravili. Stačí pár ingrediencí a trochu trpělivosti, než vše hezky ztuhne v lednici. A výsledek? Absolutní hit!
Postup
01.
Pekáček vyložte potravinářskou fólií. Jablka omyjte, zbavte nejedlých částí a nakrájejte na menší kusy (slupky můžete ponechat). Pak je vložte do hrnce a rozvařte je s 300 ml vody a s vanilkovým i krupicovým cukrem.
02.
Pudinkový prášek smíchejte s 12 lžícemi vody, rozvařená jablka rozmixujte ponorným mixérem a vlijte k nim připravenou pudinkovou směs. Přidejte skořici s citronovou šťávou a vše za stálého míchání povařte do zhoustnutí. Jablkovou směs sundejte z ohně.
03.
Na dno pekáčku dejte vrstvu sušenek, přelijte ji jablkovým rozvarem a postup opakujte, dokud nevyužijete všechny suroviny (vycházejí 3 vrstvy sušenek). Dort nechte zcela vychladnout a poté vložte na pár hodin ztuhnout do chladničky.
04.
Před servírováním ušlehejte šlehačku společně s moučkovým cukrem a pomocí cukrářského sáčku ji nastříkejte na dort. Posypejte kakaem a můžete krájet řezy.