Článek
Na základní zmrzlinu stačí jen cottage a oblíbené sladidlo, ale doporučuji přidat minimálně vanilku, případně krém ochutit i kakaem, osladit přezrálým banánem, zkombinovat arašídové máslo se sekanou hořkou čokoládou, do zmrzliny vmíchat zbytky džemu nebo mražené ovoce. Pokud máte výkonný mrazák, zmrzlina bude mít krásně krémovou konzistenci už po 45 minutách, a to bez použití zmrzlinovače.
Postup
01.
Cottage rozmixujte se sladidlem. Použila jsem javorový sirup a lze dát i med, klasický cukr nebo jeho alternativy, jako je xylitol či čekankový sirup.
02.
Nyní se pusťte do ochucování: doporučuji vanilku nebo vanilkový extrakt a přidání mraženého ovoce, v tomto případě malin. Vše společně rozmixujte, přendejte do uzavíratelné nádoby a vložte do mrazáku.
03.
Podle výkonnosti mrazáku nechte 45 minut až 2 hodiny zatuhnout a poté servírujte. Pro extra jemnou strukturu každých 15 minut promíchejte vidličkou.
Nelíbí se vám složení kupovaných zmrzlin? Vyzkoušejte zdravou zmrzlinu ze 3 surovin nebo dietní domácí nanuky z banánu a zcela bez práce!