Článek
Postup
01.
Do hrnce dejte olej, vodu, sůl a základ přiveďte k varu. Poté přisypte mouku a vše míchejte tak dlouho, dokud nezískáte soudržnou tužší hmotu, která se nelepí na vařečku.
02.
Stáhněte ji z plotny, nechte vystydnout a pak až do ní postupně všlehejte vejce, jedno po druhém.
03.
Na plech s pečicím papírem nastříkejte pomocí zdobičky s větším otvorem mohutnější pusinky. Ze zbytku těsta pak pomocí decentnější zdobičky nastříkejte jakési dvojky – jejich vršek bude hlavou labutě a spodek „zapadne“ do rozříznutého těla.
04.
Vše pečte při 180 stupních Celsia 35 minut. Troubu v žádném případě do skončení neotevírejte!
05.
Když pusinky vystydnou, podélně je rozřízněte, naplňte smetanou vyšlehanou se ztužovačem a marmeládou, umístěte krk se zobáčkem, přiklopte zbytkem pusinky a šup s tím do lednice. Před podáváním je můžete posypat moučkovým cukrem.