Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Ovocný koláč s lesním ovocem nemusíte dělat jen z mouky, ale můžete ho vykouzlit i pomocí ovesných vloček. A třeba i v době, kdy není ovocná sezóna. Použít můžete bez problémů ovoce mražené. A věřte, že výsledek chutná báječně.

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Koláč
  • 200 g ovesných vloček
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 ks banánu
  • 80 g másla
  • 1 hrst hladké mouky
  • 500 g mraženého ovoce
Na ozdobu
  • 1 kelímek zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 170 °C. V misce smíchejte ovesné vločky, polohrubou mouku, cukr, máslo, sodu a rozmačkané banány. Těsto dokonale propracujte (nejlépe rukou) tak, aby z něj byla měkká hmota držící pospolu.

02.

Těsto namačkejte na dno a strany formy tak, aby vrstva těsta měla asi 0,5 cm (zbytek těsta si nechte) a dejte péct na 25 minut.

03.

Mezitím si v hrnci zahřejte ovoce (nemělo by se vařit) a nechte ho trochu zchladnout. Upečený korpus vyndejte z trouby a zalijte ho ovocnou směsí.

04.

Na vál dejte hladkou mouku a zbytek těsta vyválejte na tenkou placku. Tou pak pokryjte ovocnou směs a celý koláč dejte znovu péct na 20 minut. Podávejte se zakysanou smetanou.

Související témata:

Načítám