Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 170 °C. V misce smíchejte ovesné vločky, polohrubou mouku, cukr, máslo, sodu a rozmačkané banány. Těsto dokonale propracujte (nejlépe rukou) tak, aby z něj byla měkká hmota držící pospolu.
02.
Těsto namačkejte na dno a strany formy tak, aby vrstva těsta měla asi 0,5 cm (zbytek těsta si nechte) a dejte péct na 25 minut.
03.
Mezitím si v hrnci zahřejte ovoce (nemělo by se vařit) a nechte ho trochu zchladnout. Upečený korpus vyndejte z trouby a zalijte ho ovocnou směsí.
04.
Na vál dejte hladkou mouku a zbytek těsta vyválejte na tenkou placku. Tou pak pokryjte ovocnou směs a celý koláč dejte znovu péct na 20 minut. Podávejte se zakysanou smetanou.