Článek
Postup
01.
Začněte tím, že si připravíte švestkovou náplň. Švestky zbavte pecek a nakrájejte na čtvrtky. Následně je dejte do hrnce, přidejte cukr a vařte cca 15 až 20 minut za občasného promíchání. V posledních dvou minutách přidejte ke švestkám škrob smíchaný s trochou vody a za stálého míchání směs zahustěte.
02.
Mezitím, co se švestky vaří, si připravte opečenou strouhanku. Na pánvi rozpusťte máslo a poté přidejte strouhanku. Za stálého míchání strouhanku opékejte do zlatova. Nakonec přidejte cukr, který nechejte krátce zkaramelizovat, a poté směs odstavte z plamene.
03.
Nyní si připravte krupicovou část. Do hrnce dejte mléko, cukr a krupici. Vařte do zhoustnutí směsi za stálého míchání. Poté stáhněte plamen a zamíchejte do směsi rozkvedlané vejce. Směs ještě krátce provařte. Sundejte z plamene a ještě do teplé směsi přidejte změklé máslo.
04.
Nyní si připravte plech o rozměrech 30x20 cm. Pracujte ideálně rychle, aby krupicová část byla ještě tekutá a dobře se rozprostřela. Na dno plechu dejte polovinu opražené strouhanky, poté přidejte polovinu krupicové části a následně celou švestkovou náplň. Poté přidejte druhou polovinu krupicové části a nakonec směs zasypejte druhou polovinou strouhanky.
05.
Plech dejte vychladit, ideálně přes noc do lednice tak, aby se falešné švestkové knedle (řezy) lépe krájely a servírovaly.
Příště můžete dát zase přednost klasice a zkusit kynuté buchty jako od babičky. Lepší jste nejedli!