Článek
Na bonbony je lepší využít ovoce plné šťávy, jako je rybíz, maliny, citrusy nebo jahody. Samozřejmě bonbony připravíte i z jablek, ale pamatujte, že na uvedené množství pektinu je dobré mít okolo 120 ml ovocné šťávy.
Postup
01.
Ovoce rozmixujte a propasírujte, aby vznikla hladká šťáva. Ovocnou šťávu nalijte do malého hrnce a smíchejte s cukrem. Metličkou přimíchejte pektin.
02.
Zakápněte citronovou šťávou. Neustále míchejte a nechte vařit alespoň 4 minuty, aby směs zhoustla.
03.
Silikonovou formu na bonbony lehce vymažte olejem a ihned naplňte směsí. Nechte tuhnout při pokojové teplotě nebo v lednici. Bonbony vyklopte a lehce obalte v jemném cukru, aby se k sobě nelepily.