Článek
Vystačíte si rovněž jen s pistáciovým pudinkem, ale právě 100% pistáciový krém dodá dezertu tu pravou oříškovou chuť. Pokud se vyhýbáte aromatům a barvivům, použijte kvalitní pudink vanilkový, i když i ten zpravidla nějaká aditiva obsahuje.
Postup
01.
Pudink uvařte s mlékem a cukrem (pro sladší dezert ho dejte více) dle návodu na obalu a ještě horký ho prošlehejte s tvarohem a pistáciovou pastou.
02.
Na krém přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a nechte vychladnout nebo rovnou rozdělte do misek či skleniček.
Tip: Na dno skleniček nadrobte oblíbené sušenky nebo domácí granolu.
03.
Domácí termix uchovávejte v lednici a spotřebujte do dvou dnů.
Zkoušeli jste domácí pribináček, termix nebo „sýr“ z tvarohu? Máte jiný osvědčený recept na domácí alternativy? Napište ho do diskuze!