Článek
Stejným způsobem si můžete připravit i čokoládové karamelky, jen nahraďte mandle kvalitní hořkou čokoládou.
Postup
01.
Mandle opečte v troubě na 160 °C 12 minut, poté je nasekejte na menší kousky.
02.
Zbylé ingredience svařte za občasného míchání na teplotu 120 °C (do barvy korku), pak sporák vypněte. Přidejte nasekané mandle a počkejte, než začne karamel krystalizovat, což poznáte podle tvorby malých cukrových teček ve směsi.
03.
Vše vylejte na silikonovou podložku nebo pečicí papír. Pokud je směs příliš tuhá, překryjte ji druhým pečicím papírem a rozválejte na placku asi 1 cm vysokou. Po zatuhnutí hmotu nalámejte nebo nakrájejte na malé karamelky.
Máte rádi sladké? Tak přesně pro vás tu je Prague Sweet Festival!
Tento víkend vás v PVA EXPO Praha čeká sladký ráj plný cukrářských show, soutěží, přednášek a ochutnávek od českých i zahraničních mistrů. Uvidíte hvězdy jako Mirku van Gils Slavíkovou, Vojtu Vrtišku, Veroniku Besky Beskydiarovou a další. Přijďte si vychutnat čokolády, makronky, luxusní dezerty i kávu – zábava pro děti i dospělé zaručena!