Článek
S červenou řepou pracujte v kuchyni opatrně – barví. Proto si raději při jejím krájení či strouhání vezměte rukavice a nikdy nepoužívejte bílé prkénko.
Postup
01.
Bílé zelí nakrájejte na plátky a vložte do větší mísy. Přidejte jemně nastrouhaný křen a nahrubo nastrouhanou řepu. Promíchejte.
Tip: V tomto receptu se používá vařená řepa. Můžete si ji koupit již předvařenou, anebo červenou řepu uvařte podle návodu v tomto receptu.
02.
V hrnci pár minut svařte ocet s cukrem, solí, bobkovými listy, novým kořením a kmínem. Nálev nechte prochladnout a pak jím přelijte zeleninu. Nechte chvíli proležet a můžete ihned servírovat. Pokud salát chcete ponechat na další dny, v uzavřené nádobě v lednici vydrží minimálně týden anebo jej můžete zavařit jako zelí.