Článek
Dejte vyniknout chuti jednotlivých svěžích surovin, není proto třeba žádné velké dochucování, dokonce by bylo na škodu. Salát je i výživově hodnotný. K zelenině se kvalitní krevety výborně hodí a dodají potřebné bílkoviny a avokádo zas nenasycené tuky.
Postup
01.
Nejprve si připravte dresink z avokáda - to oloupejte a zbavte pecky. Dužinu dejte do vyšší misky, přidejte limetovou šťávu, sůl a pepř. Tyčovým mixérem vše rozmixujte.
02.
Loupané krevety zbavené střívka dejte do hrnce s trochou vody na pařník. Osolte je a opepřete čerstvě namletým pepřem. Vařte na páře asi 5 minut a pak je nechte zchladnout.
03.
Omytý salát (např. little gem) rozeberte na listy a přidejte rozpůlená cherry rajčata, plátky salátové okurky a nasekanou jarní cibulku. Nakonec krevety a lžičku avokádového dipu. Dle chuti dosolte a opepřete.