Hlavní obsah
3,3
(3)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Majonézové saláty, to je guilty pleasure mnoha Čechů. Milují je, ale většinou se tím moc nechlubí. Navíc když kvalita těchto výrobků v obchodech leckde rapidně klesla. Při honbě za trvanlivostí jsou plné různých přísad, bez kterých se doma rozhodně obejdete. Takže si „svůj Rumcajs“ připravte sami.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Zálivka
  • 200 g majonézy
  • 80 g plnotučné hořčice
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžička cukru krupice
salát
  • 400 g měkkého salámu
  • 100 g kyselých okurek
  • 80 g jarní cibulky
  • 100 g sterilovaných kapií
  • 15 g nakládaných feferonek
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Tento recept vychází z původní normované receptury studené kuchyně. Jediné, co jsme změnili, je cibule. Klasickou žlutou nahraďte jemnější jarní cibulkou. Ale jestli chcete, klidně použijte běžnou cibuli jako v původním receptu.

Postup

01.

Nejprve si připravte zálivku. Smíchejte majonézu, plnotučnou hořčici, worcesterovou omáčku a cukr.

Tip: Udělejte si domácí majonézu: Tradiční i moderní způsob přípravy krok za krokem.

02.

Měkký salám (jemný točený, Junior nebo Výrobní) nakrájejte na tenké plátky. Kyselé okurky pokrájejte na malé kostičky a jarní cibulku na kolečka. Nakládané kapie (případně sterilovaný paprikový salát) a kulaté feferonky nasekejte.

03.

Vše promíchejte se zálivkou a salát dle chuti dosolte, opepřete a okyselte lákem z okurek nebo octem. Salát Rumcajs podávejte s čerstvým pečivem.

Rádi si v kuchyni zavzpomínáte? Tak jsou pro vás naše retro recepty to pravé nostalgické.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie12 474,78 kJ
Bílkoviny50,66 g
Tuky291,42 g
Sacharidy43,33 g
Sůl19,23 g
SAFA58,86 g
Vláknina6,69 g
Cukry25,32 g

Načítám