Článek
Tento recept vychází z původní normované receptury studené kuchyně. Jediné, co jsme změnili, je cibule. Klasickou žlutou nahraďte jemnější jarní cibulkou. Ale jestli chcete, klidně použijte běžnou cibuli jako v původním receptu.
Postup
01.
Nejprve si připravte zálivku. Smíchejte majonézu, plnotučnou hořčici, worcesterovou omáčku a cukr.
Tip: Udělejte si domácí majonézu: Tradiční i moderní způsob přípravy krok za krokem.
02.
Měkký salám (jemný točený, Junior nebo Výrobní) nakrájejte na tenké plátky. Kyselé okurky pokrájejte na malé kostičky a jarní cibulku na kolečka. Nakládané kapie (případně sterilovaný paprikový salát) a kulaté feferonky nasekejte.
03.
Vše promíchejte se zálivkou a salát dle chuti dosolte, opepřete a okyselte lákem z okurek nebo octem. Salát Rumcajs podávejte s čerstvým pečivem.
Rádi si v kuchyni zavzpomínáte? Tak jsou pro vás naše retro recepty to pravé nostalgické.