Článek
Přidejte k pečené zelenině trochu citronové kůry – dodá salátu svěží vůni, která skvěle vyváží jeho sytost. Navíc udělá z obyčejné večeře nezapomenutelný gurmánský zážitek!
Postup
01.
Zeleninu zbavte nejedlých částí a pokrájejte ji na kousky o velikosti sousta. Rajčátka můžete nechat vcelku nebo přepůlit, cibule poté nakrájet na proužky nebo čtvrtiny.
02.
V misce smíchejte olej, sůl, pepř, ocet a utřený česnek. Vzniklou směs smíchejte se zeleninou a vše dejte do zapékací misky nebo pekáče. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 20 minut.
03.
Mezitím nasypte kuskus do nádoby s poklicí a zalijte ho vařicím vývarem. Pokud nemáte vývar slaný, přidejte také špetku soli. Nádobu přiklopte víkem a nechte 15 minut odstát. Poté kuskus promíchejte vidličkou, aby se jednotlivá zrnka oddělila. Nandejte ho na talíře, přidejte pečenou zeleninu a vše posypte kousky sýra a lístky bazalky.