Hlavní obsah
4,2
(9)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Z pár jednoduchých surovin, jako je kuskus a zelenina, vykouzlíte jídlo, které je tak dobré, že si ho budete chtít dělat pořád a pořád dokola. A ano, zdravé může být i neuvěřitelně lahodné!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 280 g kuskusu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 ks kapie
  • 300 g dýně hokaido
  • 1 ks cukety
  • 2 ks červené cibule
  • 1 vanička cherry rajčátek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 balení sýru balkánského typu
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Článek

Přidejte k pečené zelenině trochu citronové kůry – dodá salátu svěží vůni, která skvěle vyváží jeho sytost. Navíc udělá z obyčejné večeře nezapomenutelný gurmánský zážitek!

Postup

01.

Zeleninu zbavte nejedlých částí a pokrájejte ji na kousky o velikosti sousta. Rajčátka můžete nechat vcelku nebo přepůlit, cibule poté nakrájet na proužky nebo čtvrtiny.

02.

V misce smíchejte olej, sůl, pepř, ocet a utřený česnek. Vzniklou směs smíchejte se zeleninou a vše dejte do zapékací misky nebo pekáče. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 20 minut.

03.

Mezitím nasypte kuskus do nádoby s poklicí a zalijte ho vařicím vývarem. Pokud nemáte vývar slaný, přidejte také špetku soli. Nádobu přiklopte víkem a nechte 15 minut odstát. Poté kuskus promíchejte vidličkou, aby se jednotlivá zrnka oddělila. Nandejte ho na talíře, přidejte pečenou zeleninu a vše posypte kousky sýra a lístky bazalky.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie10 148,64 kJ
Bílkoviny93,86 g
Tuky87,49 g
Sacharidy306,6 g
Sůl24,41 g
SAFA35,62 g
Vláknina51,88 g
Cukry75,94 g

Načítám