Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Klasický waldorfský salát geniálně kombinuje řapíkatý celer, hroznové víno a ořechy. V dnešním receptu jsme se inspirovali a přidali i kuřecí maso. Vznikl dokonalý salát, který vydá za plnohodnotnou večeři.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 150 g pečeného kuřecího masa
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 150 g hroznového vína
  • 50 g sekaných vlašských ořechů
  • 2 lžíce hladkolisté petržele
  • 100 ml majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky hrubě mletý pepř
  • 2 špetky soli
Článek

Dobře, dobře... tento salát asi není úplně vhodný pro redukční dietu, ale rozhodně si na něm pochutnáte! Protože majonézové saláty přece (tajně) milujeme všichni.

Postup

01.

Pečené či grilované kuřecí maso natrhejte nebo nakrájejte. Stonky řapíkatého celeru nakrájejte na malé kousky. Jádra vlašských ořechů nasekejte nahrubo.

Foto: Svatava Vašková

Stačí pár surovin a luxusní salát je na světě Foto: Svatava Vašková

02.

Majonézu smíchejte s dijonskou hořčicí a citronovou šťávou. Zálivku dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem. Kuličky hroznového vína (ideálně použijte bezsemenná) rozkrojte napůl a smíchejte je v míse s řapíkatým celerem, ořechy a kuřecím masem.

03.

Nakonec vše zamíchejte s majonézovou zálivkou a nasekanou zelenou petrželkou. Dle chuti případně dosolte. Salát dejte odležet na pár minut do chladničky a pak ho servírujte s pečivem.

Jste milovníci retro receptů? U nás si zajisté vyberete další!

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie6 280,8 kJ
Bílkoviny61,23 g
Tuky120,89 g
Sacharidy38,35 g
Sůl3,97 g
SAFA18,04 g
Vláknina10,63 g
Cukry27,79 g

Načítám