Článek
Pokud chcete přípravu receptu urychlit, kupte si cizrnu v konzervě. Můžete ji využít i s lákem, který dodá salátu další výtečnou chuť.
Postup
01.
Pokud používáte suchou cizrnu, namočte ji přes noc do vody. Následující den ji propláchněte, dejte do hrnce s osolenou vodou a vařte asi 1 hodinu, dokud nezměkne.
02.
Do hrnce nasypte 1/2 hrnku bulguru a zalijte 1 hrnkem vody. Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen a vařte přikryté asi 12-15 minut, dokud není bulgur měkký a voda vstřebaná. Poté nechte bulgur vychladnout.
03.
Vajíčka dejte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Jakmile začne voda vřít, vařte 9-12 minut podle požadované tuhosti žloutku. Po uvaření je dejte do studené vody, aby se snadno loupala. Oloupejte je a rozkrojte na poloviny.
04.
Avokádo oloupejte, rozkrojte a nakrájejte na plátky. Rajče umyjte a nakrájejte na měsíčky. Červenou cibuli oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. Listový salát nebo směs salátových listů opláchněte a osušte.
05.
V malé misce promíchejte bílý jogurt s olivovým olejem. Přidejte nasekanou mátu a sůl podle chuti. Na talíř nebo do misky naaranžujte salátové listy, přidejte vařenou a vychladlou cizrnu a bulgur. Naskládejte nakrájené rajče, avokádo a červenou cibuli. Na porci rozložte jedno vejce. Salát ochuťte solí a pepřem a ozdobte čerstvými bylinkami.
06.
Servírujte přelité dresingem nebo zálivku podávejte zvlášť.