Článek
Bramborový salát v létě? I to jde! Zkuste ho připravit ze svěžích surovin a skoro bez majonézy. Pokud se jí však chcete vyhnout úplně, zálivka bude chutnat i bez té jedné lžíce majolky. Dip můžete vylepšit ještě zakysanou smetanou.
Postup
01.
Brambory důkladně omyjte a vařte je ve slané vodě, dokud nejsou měkké (asi 15-20 minut). Poté je slijte a nechte vychladnout. Po vychladnutí je nakrájejte na menší kousky (nové brambory není potřeba loupat).
02.
Hrášek blanšírujte v horké vodě po dobu 2-3 minut, poté ho rychle ochlaďte ve studené vodě, aby si zachoval svou svěží barvu. Pokud používáte mražený hrášek, stačí ho nechat rozmrazit a propláchnout ve studené vodě.
03.
V misce smíchejte bílý jogurt, majonézu, citronovou šťávu a nasekaný kopr. Zálivku osolte a opepřete dle chuti.
04.
Ve velké míse smíchejte brambory, hrášek, plátky ředkviček a nakrájenou jarní cibulku. Přidejte nasekaný čerstvý kopr, jogurtový dresink a vše důkladně promíchejte. Podle chuti dosolte a dopepřete.
05.
Salát podávejte vychlazený, můžete ho ještě ozdobit nasekaným koprem, hráškem a plátky ředkviček.