Hlavní obsah
3,8
(5)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Hledáte lehké, osvěžující a zároveň syté jídlo, které je ideální pro horké letní dny? Pak zkuste tento recept na bramborový salát s ředkvičkami, koprem a jarní cibulkou!

35 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g nových brambor
  • 200 g zeleného hrášku
  • 5 ks ředkviček
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Dresink
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 lžíce majonézy
  • 1,5 lžíce šťávy z citronu
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Bramborový salát v létě? I to jde! Zkuste ho připravit ze svěžích surovin a skoro bez majonézy. Pokud se jí však chcete vyhnout úplně, zálivka bude chutnat i bez té jedné lžíce majolky. Dip můžete vylepšit ještě zakysanou smetanou.

Postup

01.

Brambory důkladně omyjte a vařte je ve slané vodě, dokud nejsou měkké (asi 15-20 minut). Poté je slijte a nechte vychladnout. Po vychladnutí je nakrájejte na menší kousky (nové brambory není potřeba loupat).

02.

Hrášek blanšírujte v horké vodě po dobu 2-3 minut, poté ho rychle ochlaďte ve studené vodě, aby si zachoval svou svěží barvu. Pokud používáte mražený hrášek, stačí ho nechat rozmrazit a propláchnout ve studené vodě.

03.

V misce smíchejte bílý jogurt, majonézu, citronovou šťávu a nasekaný kopr. Zálivku osolte a opepřete dle chuti.

04.

Ve velké míse smíchejte brambory, hrášek, plátky ředkviček a nakrájenou jarní cibulku. Přidejte nasekaný čerstvý kopr, jogurtový dresink a vše důkladně promíchejte. Podle chuti dosolte a dopepřete.

05.

Salát podávejte vychlazený, můžete ho ještě ozdobit nasekaným koprem, hráškem a plátky ředkviček.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie3 677,4 kJ
Bílkoviny37,72 g
Tuky18,78 g
Sacharidy137,95 g
Sůl2,59 g
SAFA4,3 g
Vláknina33,4 g
Cukry37,44 g

Načítám