Článek
Postup
01.
Z makrely oberte maso a smíchejte ho se šťávou z jednoho citronu a jogurtem. Základ rozdrťte, ideálně tyčovým mixérem, abyste se zbavili všech kůstek, které mohly v makrele zbýt. Přimíchejte křenovou pastu, sůl a pepř, a pomazánkový základ máte hotový.
02.
Cibuli očistěte a nakrájejte na kolečka, okurku na čtvrtky, a následně na tenké plátky.
03.
Toasty pomažte vždy z jedné strany máslem. Na první toast rozprostřete okurky a dolaďte vrstvou pomazánky. Přiklopte druhým plátkem, na který navršte kolečka cibule a opět pomazánku.
04.
Zakryjte posledním toastem, přeložte plátkem sýru, zafixujte špejlí a nechte v troubě při 180 stupních Celsia asi 10 minut zapéct.