Článek
„Modifikované škroby, kyselina citronová, sladidlo sacharin E954, antioxidant E224, přírodní barvivo E160a, konzervanty E202 či E211." Tak vypadá prostý výběr ze surovin, které byly použity na přípravu 150 g bagetové pomazánky s vajíčkem. Také si nemyslíte, že je nutné do sebe spolu se soustem pečiva cpát hromadu E-zkrášlovadel? Máme recept na vynikající vajíčkovou pomazánku, na které vám dokážeme, že to jde i bez nich. A chutněji!
Na 4 svačinové porce potřebujete: 4 bagetky nebo toastový chléb, 1 avokádo, 3 vejce, 70 g másla, 2 lžíce majonézy, špetku soli a pepře, půl červené papriky, 50 g šunky.
Nejprve je třeba vejce uvařit natvrdo. Pokud jsou čerstvě vyndaná z lednice, vyplatí se je vložit do studené vody, pak až ohřívat a vařit 8 minut. Pokud mají pokojovou teplotu, bez obav je vložte do vroucí vody a nechte je v ní 10 minut. Do vody se vyplatí přidat ocet – vejce neprasknou.
Avokádo oloupejte (super návod od mladého kuchaře Martina Škody najdete v článku zde) a nakrájejte ho na malé kostičky. Vejce nastrouhejte na hrubším struhadle. Do základu přidejte máslo, majonézu a špetku soli a pepře. Promíchejte, a poté dodejte červenou papriku nakrájenou na malé kousky a kostičky šunky. Zakapejte šťávou z půlky citronu, zamíchejte, a můžete natírat na bagetky nebo toastový chléb.
Pokud do pomazánky nechcete dávat kupovanou majonézu, připravte si ji doma podle snadného návodu zde!
A jaké pomazánky máte nejraději vy? Podělte se o své nápady v diskusi pod článkem nebo v rubrice Vaše recepty. Ostatně pomazánek je tam už teď spousta!