Hlavní obsah
3,4
(5)
Foto: Greta Blumajerová

Směs na topinky je nejlepší z masa a zeleninyFoto: Greta Blumajerová

Ze staršího chleba se od pradávna doma dělají topinky. Ty mohou být i plnohodnotnou a skvělou večeří, pokud na ně připravíte nějakou dobrou směs. My pro vás dnes máme recept na jednu takovou s vepřovým masem a cuketou!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1/2 ks cukety
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks cibule
  • 100 g vepřové plece
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 krajíce chleba
Na smažení
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Cuketu oloupejte a nastrouhejte nahrubo nebo nakrájejte na velmi malé kousky. Cibuli nakrájejte na kolečka a papriku a maso na malé kousky. Na olivovém oleji zpěňte cibuli, přidejte sladkou a pálivou papriku a vše ještě asi 1 minutu restujte.

02.

Pak přidejte pokrájené a osolené maso, cuketu, papriku a prolisovaný česnek a vše ještě chvíli restujte. Nakonec přidejte rajčatový protlak, podle potřeby také 2–3 lžíce horké vody a maso duste, dokud nebude měkké. Na závěr omáčku dochuťte worcesterem a pepřem. Když je vše hotovo, nechte případnou přebytečnou tekutinu vařením zredukovat na minimum, aby vznikla opravdu hustá směs, která se bude na topinky dobře mazat.

03.

V pánvi rozpalte olej na smažení, plátky chleba překrojte napůl a z obou stran je v oleji osmažte dozlatova. Pak je podle potřeby zlehka osolte, potřete česnekem a masovou směsí. K jídlu nezapomeňte podávat také sklenici dobře vychlazeného piva!

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie5 481,88 kJ
Bílkoviny32,98 g
Tuky96,58 g
Sacharidy80,96 g
Sůl2,47 g
SAFA15,92 g
Vláknina11,5 g
Cukry26,8 g
Související témata:

Načítám