Článek
Postup
01.
Cuketu oloupejte a nastrouhejte nahrubo nebo nakrájejte na velmi malé kousky. Cibuli nakrájejte na kolečka a papriku a maso na malé kousky. Na olivovém oleji zpěňte cibuli, přidejte sladkou a pálivou papriku a vše ještě asi 1 minutu restujte.
02.
Pak přidejte pokrájené a osolené maso, cuketu, papriku a prolisovaný česnek a vše ještě chvíli restujte. Nakonec přidejte rajčatový protlak, podle potřeby také 2–3 lžíce horké vody a maso duste, dokud nebude měkké. Na závěr omáčku dochuťte worcesterem a pepřem. Když je vše hotovo, nechte případnou přebytečnou tekutinu vařením zredukovat na minimum, aby vznikla opravdu hustá směs, která se bude na topinky dobře mazat.
03.
V pánvi rozpalte olej na smažení, plátky chleba překrojte napůl a z obou stran je v oleji osmažte dozlatova. Pak je podle potřeby zlehka osolte, potřete česnekem a masovou směsí. K jídlu nezapomeňte podávat také sklenici dobře vychlazeného piva!