Článek
Postup
01.
Slaninu a špek nakrájejte na kostičky a dejte je vysmažit na pánev. Housky nakrájejte také na menší kostičky a přidejte je opéct ke slanině.
02.
Do mísy nasypte mouku, přidejte vajíčka, žloutek, trochu soli (Pozor! Slanina a špek jsou také slané!), opečené housky se slaninou a nakonec také asi 2 dl vody. Její množství záleží na tom, jak moc staré housky už máte. Z uvedených surovin vypracujte těsto, které bude držet pohromadě, a nechte ho aspoň 3/4 hodiny odpočinout, aby housky dobře provlhly a těsto se ještě lépe propojilo.
03.
Z těsta vytvarujte kulaté knedlíky, které se tak akorát vejdou do ženské dlaně, a rovnou je vkládejte do vroucí osolené vody. Po 15–17 minutách vaření jsou špekové knedlíky hotové. Vyjměte je, propíchejte špejlí, aby unikla pára, a můžete podávat.
Tip: Pokud je chcete udělat jako hlavní jídlo, skvěle se doplňují s opečenou cibulkou a se zelím.