Článek
Ztvrdlý chleba nemusí nutně putovat do koše. Můžete ho proměnit v křupavou chlebovou krustu na maso nebo křupavé karbanátky. Jak na ně? Čtěte!
Na 4 porce potřebujete: půl ztvrdlého krajíce chleba, 150 g anglické slaniny, 1 větší cibuli, 1 vejce, 1 litr vývaru (zeleninový nebo kuřecí), 3 stroužky česneku, 1 červenou papriku, 2 lžíce sterilované kukuřice, sůl, pepř, majoránku, strouhanku na obalení
Chleba nakrájejte na kostičky, zalijte ho vývarem a nechte nasáknout. Poté rozmočenou střídu rozložte v cedníku a vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu. Základ karbanátků vložte do mísy, přidejte kostičky slaniny, nadrobno nakrájenou cibuli a vejce.
Směs promíchejte, dochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Nakonec přimíchejte malé kousky nakrájené papriky a scezenou kukuřici. Vytvořte těsto, které drží při sobě – pokud by bylo příliš tekuté, zahustěte ho strouhankou.
Rukama z těsta tvořte ploché karbanátky, které z obou stran obalte ve strouhance. Pak je jeden po druhém vkládejte do pánve s rozpáleným olejem. Smažte po obou stranách dozlatova, podávejte s opečenými bramborami nebo salátem.
Pozor, ať vám neuniknou i další skvělé recepty z našeho seriálu – třeba vajíčková pomazánka s avokádem nebo vynikající směs na topinky. A co vás čeká příště? Tip na snadný letní sendvič. Tak určitě přijďte!