Článek
Klasickou italskou bruschettu (čti bruske'tu]) určitě znáte – je to křupavá topinka z bílého chleba (hodí se toastový chleba nebo bageta) s rajčaty a bazalkou. Recept na ni ostatně najdete i v článku [Souboj receptů: Menu s příchutí Itálie. Dnes si s námi ale můžete dát i její sýrovou podobu s paprikami.
Na 4 předkrmové porce potřebujete: 8 asi 1 cm silných plátků bílé bagety, 100 g sýru niva, 1 žlutou a 1 červenou papriku, 1 lžíci olivového oleje a čerstvě mletý pepř.
Postup: Bagetu šikmo nakrájejte na plátky. Papriky očistěte, zbavte semínek a bílých částí uvnitř a nakrájejte na kousky dlouhé, jako je šířka plátku bagety, a široké asi 2 cm. Na grilovací pánev dejte lžíci oleje a papriky na ní z obou stran ogrilujte. Plátky bagety dejte opéct do topinkovače, nivu nakrájejte na velmi tenké plátky (je chuťově hodně výrazná!) a skládejte ji střídavě s kousky papriky na topinku.
Pokud máte radši klasické topinky, můžete ochutnat výbornou masovou směs z článku Recepty s pečivem: Topinky s pikantní masovou směsí.
Máte i vy nějaký skvělý recept? Pošlete mi ho na e-mail jana.ch@prozeny.cz a přihlaste se tak do soutěže o hedvábný šátek ProŽeny.cz by Jakub Polanka.